Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев даде интервю за ТОПСПОРТ преди Вечното дерби срещу Левски. Той все още не е убеден, че мач ще има. Причината - заразените с коронавирус в двата тима. Все пак, ако има, Саката е убеден в победата на ЦСКА, независимо от съставите на "червени" и "сини".

Стойко, идва Вечно дерби. ЦСКА ли е изявен фаворит в мача този път?

- Чакай да изчакаме тестовете в Левски, които са утре, доколкото знам. Все си мисля, че "сините" ще се опитат да няма мач. Те не са в цветущо състояние и май не искат да играят срещу ЦСКА точно сега. Ние имам доста по-добър отбор и сме по-мотивирани за дербито, сигурен съм в това.

И в ЦСКА има заразени с коронавирус...

- Да, видях. Точно заради това си мисля, че на 60% мач може да няма. Дано не съм прав и се играе. Дори и без публика, феновете трябва да се насладят на това зрелище пред телевизорите. Ако има мач, каквито и да са съставите, ЦСКА ще победи. Вярвам в това! Въпреки, че във Вечното дерби никога няма фаворит. Плюсовете на ЦСКА са много повече от тези на Левски.

Бруно Акрапович един от тях ли е?

- Със сигурност! Той беше най-добрата алтернатива за треньор на ЦСКА и съм доволен, че е постигнал договорка с ръководството. Видяхме какво постигна в по-скромен отбор като Локо (Пловдив). Важното е до получи време в ЦСКА. Да бъде оставен да работи на спокойствие и да реализира своите идеи. Определено футболът му е ясен. Бил е много години в Германия, и това също е от голяма полза. Ясна му е ситуацията и у нас - още един плюс. Важното е да направим още по-добър отбор през зимната пауза. Да се вземат и нови попълнения.

На кои позиции са необходими такива?

- С този коронавирус - на всички! Виждате какво става, отборите често пъти остават без много от играчите си. Трябват нови и в защита, и в атака, и в центъра на терена. За да се засили още повече конкуренцията в ЦСКА. Тя и сега не е малка, но трябва още надграждане.

По време на предишния ни разговор каза, че Али Соу ще е много по-полезен за отбора, ако играе зад нападателя. Наскоро самият той заяви, че ще се чувства много добре на тази позиция...

- Да, чух какво каза. Ами, надявам се Бруно Акрапович да го използва точно там и ще видите каква ще бъде разликата. Но, за да стане това, първо трябва да се вземе нов нападател, голаджия. Че сега голмайсторите ни са Соу и Санкаре с по 3 попадения. Дано през паузата ЦСКА намери така нужния голмайстор.

Оптимист ли си за титла още през този сезон?

- Няма как да не съм. Силите в първенството са изравнени. Пандемията ги изравнява още повече. Вярвам, че с още малко нови играчи и с този треньор, ЦСКА има сили дори за дубъл.

А в Европа?

- Там загубата от Йънг Бойс обърка нещата. Получихме 3 бързи гола и всичко свърши рано. Все пак, очакват ни 2 домакинства и 1 гостуване. Докато има надежда за продължаване напред, трябва да вярваме. Много е важно ЦСКА да победи в следващите 3 мача, които са с Левски, швейцарците и един новак в елита. Но, първо да мислим за събота. Дано има Вечно дерби. Има ли, ще го спечели ЦСКА!

Константин Папазов: Мач с ЦСКА ще има, преговорите със спонсора са в напреднала фаза

Тити Папазов: Мач с ЦСКА ще има, преговорите със спонсора са в напреднала фаза

"За мен, като спортен човек, е ненормално след 14 дни почивка на 16 човека, да има мач, но никой не е виновен за тази ситуация"