ЦСКА победи хърватския Осиек в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Армейците" показаха сърцата игра и демонстрираха характер срещу своя гост на "Българска армия". "Червените" стигнаха до победата съвсем заслужено, като определено бяха по-добрият от двата състава на терена.

ЦСКА се наложи с 1:0, след чудесно попадение на Евандро в 52-ата минута на двубоя.

Снимка 435760

Източник: LAP.bg

Да Силва бе и най-често фаулираният футболист на терена, като състезателите на Осиек си служеха с всички възможни прийоми, в стремежа си да накъсат играта на опонента си.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

ЦСКА - Осиек, на живо
на живо

ЦСКА - Осиек 1:0, невероятен гол на Евандро!

"Армията" е на крака!

Първото полувреме започна с масиран натиск на "червените". Те обаче така и не стигаха до чисти голови ситуации.

Една от основните причини за това бе изключително грубата игра на гостуващия състав. Футболистите на Осиек извършваха нарушения по-често, отколкото играеха с топката. Това накъса сериозно играта на "армейците", които така и не успяваха да намерят верния игрови ритъм.

Снимка 435758

Източник: LAP.bg

На първо време най-често фаулиран бе Евандро, а след преминаването му по фланга на "червената" атака, Тиаго се превърна в състезателя, който най-често срещаше агресията на бранителите на хърватите.

Занев също пострада, като носът му беше разбит, в опит да изчисти едно центриране в полето на Черниаускас.

Снимка 435757

Източник: LAP.bg

Самият страж на столичани имаше два сериозни повода за намеса. Първо той реагира безупречно при изстрел с глава на Марич, а след това се намеси добре и след продължително разбъркване в полето си.

Диего Фабрини за пореден път бе длъжник за ЦСКА. Нищо съществено не пролича в играта му, като в големи периоди от време той просто продължаваше движението на топката, вместо да се опита да изостри акциите на тима.

Снимка 435755

Източник: LAP.bg

Нещо повече, на два пъти той на практика провали усилията на Соу, след като получаваше топката от него, но не успяваше да я подаде към включващия се на скорост Евандро.

Преди паузата "червените" опитаха да организират финален за полувремето натиск, но бяха спряни на два пъти от вдигнатия високо флаг на страничния арбитър.

В 52-ата минута резултатът беше открит. Евандро получи топката пред наказателното поле на съперника и стреля незабавно, от въздуха, като се получи неспасяем, красив изстрел от ждроб, който не остави абсолютно никакви шансове на вратаря на Осиек.

Снимка 435765

Източник: LAP.bg

Това бе и първият точен изстрел за домакините в очертанията на целта. 100%-вата успеваемост в това отношение бе аспект от играта, за който новият наставник Люпко Петрович нееднократно загатна, че ще настоява да бъде спазван.

Снимка 435761

Източник: LAP.bg

До края на срещата акциите на "червените" бяха пренесени по фланговете.

Футболистите на Осиек все така настояваха да фаулират опонентите си, което доведе до показването на няколко официални предупреждения.

Снимка 435750

Източник: LAP.bg

Влизането в игра на младия Антов пък подсили допълнително отбранителния вал от постройката на "червените" и не позволи нови изненади пред вратаря си.

В заключителните минути грешка на Жеферсон едва не струва скъпо на ЦСКА, като последва изстрел в лявата греда на вратата, пазена от Витаутас Черниаускас. 

Така преди реванша "армейците" разполагат с аванс в общия резултат. Ще бъде любопитно каква ще е постройката на тима за ответния сблъсък далеч от "Армията".

Снимка 435751

Източник: LAP.bg