Ежегодният тридневен фестивал на открито, организиран от Hard Music and Sounds United /H.M.S.U./, ще се проведе в близост до село Кътина от 4 до 6 юли.

Фестът се провежда за осма поредна година, като и настоящото издание ще предложи традиционно богата музикална програма и разнообразни забавления за посетителите.

Една трета от всички участия ще бъдат на чуждестранни гости, пристигащи в България специално за събитието.

Освен музикалната програма ще има много забавления като бънджи, мултимедия, компютърни и класически игри.

Участие тази година ще вземат над 40 артиста, които ще представят своите изпълния в двудневна нонстоп програма - с начало петък вечер и край рано в неделя.

Водещите имена са англичаните Terry T, Tenor Fly, Demolition Man, J Majik, Dom, Roland, Luke Envoy, германецът Phace и естонецът Raiden.

Участие ще вземат също така и гости от Гърция, Русия, САЩ и Словакия.

Организаторите са подготвили ударна селекция от стилове, като всеки един ще бъде представен от водещи изпълнители от родната и чуждестранна сцена.

Двете вечери ще предложат разнообразие от дръм енд бейс, джънгъл и текстеп. Съботния следобед ще бъде изпълнен с изпълнения в стиловете хип-хоп, дъбстеп, рага, дъб, електро и айдием.

По време на целия фестивал ще работи студен бар с напитки и храна. За по придирчивите пък е подсигурена вегетарианска храна и масала чай.

За да се постигне класическа къмпинг атмосфера организаторите са предвидили и достатъчно дърва за огрев за всички, но паленето на огън ще бъде разрешено само на обозначените за целта места.

Село Кътина се намира на 15 километра от София и до него се достига с градски автобус 27 и маршрутка 18. Селото е разположено в подножието на Стара Планина и предлага чудесна гледка към столицата.

Самият фестивал ще бъде разположен на обширна площ в близост на селото, като желаещите да останат за цялото време на събитието могат да разпънат своите палатки в специално обособената за целта къмпинг зона.

Периметърът е обезпаразитен, денонощно ще бъдат достъпни водоноска и медицински пункт.