Примата на руската естрада Алла Пугачова поиска от Министерството на правосъдието да я признае за чуждестранен агент след като за такъв бе обявен съпругът й Максим Галкин. Министерството на правосъдието вписа този петък телевизионния водещ и комедиант в регистъра на лицата-"чуждестранни агенти". Руските власти смятат, че той е финансиран от Украйна, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Пугачова каза, че е солидарна със съпруга си, "който желае просперитет на Родината, спокоен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, които правят страната ни парий и утежняват живота на нашите граждани ."

Ето цитат от публикацията й в "Инстаграм":

Обръщение към министерството на правосъдието

Моля да бъда вписна в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, тъй като съм солидарна със своя съпруг, честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия, желаещ на Родината процъфтяване, мирен живот, свобода на словото и прекратяване на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, превръщащи нашата страна в парий и утежняващи живота на нашите граждани.

Алла Пугачова

След началото на руската инвазия в Украйна Галкин излезе с остри критики към войната. Галкин коментира военните престъпления на руските войници в Буча и каза, че войната не може да има оправдание.

Пугачова вече няколко пъти намекна за антивоенната си позиция, но досега не е коментира директно нахлуването в Украйна.

След началото на войната певицата и съпругът й заминаха в Израел, като естрадната прима се завърна в Русия съвсем скоро, а Галкин все още се намира в чужбина.