Галерия „Минерва" представя изложбата „Поетично" на скулптора Богомил Живков. Експозицията е резултат на дългогодишните пластически търсения на скулптора в посока на вечната тема за любовта.

Представена е малка колекция от творби, отразяващи свещената връзка между мъжа и жената, акта на единението и съприкосновението между тях. Любовта е тази, която вдъхновява, извисява и одухотворява човека.

Чрез изразните средства на скулптурата авторът показва своето усещане и виждане за това най-силно, дълбоко и съкровено човешко преживяване.      

"...Подчиняването на формата на идеята, без да лиши формата от нейното самостоятелно внушение и сила, извеждане на духа и материята в една определена пластична категория, прехвърляне границата на видимото пространство в света на духовните измерения - всичко - от докосването на мъжа и жената до техния полет в безвремието - при Богомил Живков живее във форма, която принадлежи едновременно и на скулптурата, и на поезията.

Поезията е станала скулптура, скулптурата е докоснала лиричната струна - целувката е родила живот - онзи истински живот, който може да постигне само сърцето на артиста" - Светлин Русев.      

Изложбата може да бъде видяна от 4.04 до 3.05.2007 във фоайето на Гранд Хотел София /ул. „Гурко" 1/ или на  www.minerva-artgallery.com .