Отговорните институции трябва да положат необходимите усилия и да се погрижат за духовното израстване на нацията. Тази позиция изрази фронтменът на група P.I.F Димо пред news.bg.

Снощи групата представи новата си визия в столичния клуб Sofia live club.

Според Димо премиерът Бойко Борисов трябва да се заеме с отговорната задача за израстването на българите. Аз съм фен на Бойко Борисов, защото ми напомня на Стамболов и много ме е страх да не го убият, ако наистина е като Стамболов, коментира той.

Има нужда от едно голямо клане в България, поне 2-3 000 души трябва да бъдат изклани, посочи музикантът. Според Димо, ако това се случи, България ще тръгне напред. Потребността от хубава музика човек я носи в сърцето си, изтъкна той.

Димо негодува и срещу все по-масовата консумация на чалга.

Според него това е резултат от цялостното ни управление. Такава каша е, че няма накъде, коментира  той. Ясно е, че всеки краде като безумен и се прави, че нищо не пипа и е много идеален, много чист, посочи фронтменът на P.I.F.

Димо е песимист, че България скоро може да излезе от тази ситуация. Селянията няма да се изчисти скоро, категоричен бе Димо.

Той допълни - може би го има и другото - че трябва да я има селянията, за да се борим  с нея, по начина, по който ние го правим, а ние го правим с перо и струни.

P.I.F. се представиха в нова светлина, с нов звук и нова визия.

Познатите песни на групата сега звучат с нови аранжименти, като се използват всички изразни средства на съвременната мелодия. Близо година и половина групата търси новия ефект на звучене, както и микс от мултимедия, осветление и звук.

Финансовата криза обаче се усеща и в музикалните среди. Представянето на групата беше спонсорирано само от „Jack Daniels". Срам ме е да искам пари. Нямам цици, не съм чалга певец и не съм педераст. Малко спонсори се отзовават на певците, които се опитват да пробият с професионална презентация, а не с евтина визия, коментира още Димо.

Попитан дали бизнесът предпочита да инвестира в по-масовия вкус, отколкото в по-стойностен, той отговори: Явно е така, защото се  дават пари, за които бизнесът не получава реалната реклама.

България си е Байганьовщина, подчерта той. Фронтменът на P.I.F. обаче все още е оптимист - стойностна музика винаги ще има.

Димо заяви и че няма проблеми с данъците и редовно си плаща осигуровките, дори данъчните му дължат един лев.

В заключение той посочи, че трябва да се промени отношението към музикантите в България. За пример Димо изтъкна Ирландия, където на всеки човек с китара се гледа като на истински творец, докато у нас все още важи поговорката „Музикант къща не храни".