Група "Фактор" откликва на промените, които носи световната финансова криза и възражда музиката на протеста - рокеднрола.
"Срещу времето" е новата песен на българската банда, която отбелязва именно тези феномени.

„Трябва да има емоции, които да те мобилизират. Тогава правиш хубава песен", категоричен е Веселин Тодоров, основателят на „Фактор".

През 80-те години на миналия век групата създава легендарните си парчета „Приятели", „Високото момиче", „Как да стане сън войната", „Главната улица", „Самотният", които се слушат и до днес.

През 2004 година музикантите отпразнуваха 30 години на сцената с два концерта в НДК и издадоха DVD „30 години VIP рок". Емоциите сега са  подтикнали Весо да създаде разбиващото парче „Срещу времето", което фенове на групата определят като „вдъхновяващо".

„Усещаме заряда на нашата музика и сме сигурни, че тя ще помогне на хората да не се чувстват сами, когато имат проблеми, когато са притиснати. Специално у нас трябва да си слепец, за да не виждаш цялата  гадост и измамите, които се ширят", дава воля на бунтарския си дух рокаджията, познат в музикалните среди като Весо Кокала.

„Понеже няма кой да критикува, много явления избуяха, станаха бурени, а в един момент вече се превръщат и в официална идеология, в „култура", в критерий за нещата. Това трябва да ни подтиква да правим музика, да реагираме."

За записите на „Срещу времето" се събират в пълен състав - фронтменът на групата Огнян Цолов, барабаниста Йордан Стаменков, който долита от САЩ специално за случая, соло китариста Тони Андонов и кийбордиста Румен Лозанов, и успяват да постигнат съвременен саунд и страхотна пулсация - едни от достойнствата на парчето.

„Фактор" имат и още една готова песен - „Остани" по текст на Александър Петров и Иван Тенев, а плановете им са скоро да завършат и новия си албум.