Американският актьор Чарли Шийн, известен с прекомерната употреба на алкохол, наркотици и използване услугите на секс работнички, разкри, че има СПИН, съобщава „Франс прес".

„Аз съм тук, за да призная факта, че съм ХИВ-позитивен", изтъкна 50-годишната звезда от "Взвод", "Двама мъже и половина" и др. ленти на Холивуд в сутрешното предаване "Today" по NBC.

Той призна, че от около 4 години живее с диагнозата СПИН, след като е имал дълго време сериозно главоболие и мигрена. Шийн добави, че тогава е мислел, че има „тумор на мозъка", но лекарите са установили, че е болен от имунологичното заболяване.

Актьорът е известен с безразборните си сексуални контакти, най-вече с порно звезди, и с редовните кокаинови и секс оргии в дома си.

Съобщава се, че 50-годишният Шийн е започнал ударна медикаментозна терапия с помощта на най-новите препарати за лечение на СПИН.

Актьорът е известен с участието в драми, екшъни и комедии. Сред най-популярните му филми са "Взвод", "Смотаняци", "Тримата мускетари", "Уолстрийт" и тв сериалът "Двама мъже и половина", който той бе принуден да напусне заради несъгласие на продуцентите да увеличат хонорара му.