Деймиън Хърст смята, че бандата The Stone Roses е по-значима от легендарния Пикасо, информира Stand.bg.

Най-богатият британски артист със състояние, възлизащо на 215 млн. паунда, е една от знаменитостите, които споделиха личните си спомени и преживявания, свързани с групата преди дългоочаквания им концерт в Heaton Park в Манчестър този уикенд.

Освен Хърст, бившата звезда на Manchester United и капитан на английския национален отбор Дейвид Бекъм също споделя спомените си за бандата. Тяхната музика го връща към най-щастливите дни от футболната му кариера.

„The Stone Roses са неразделна част от времето, прекарано в Манчестър. А когато си момче от Ийст Енд, това определено означава нещо. Тяхната музика е вдъхновила толкова много хора, но лично мен ме връща към най-щастливите дни от футболната ми кариера, когато започнах да играя в Manchester United.

Завръщането им на сцената е нещо невероятно и не трябва да се пропуска", пише още той в програмата на събитието, която ще се продава и на трите планирани концерта.

Сред другите известни имена, които са споделили личните си изживявания с бандата, са Ноел Галахър, Марк Оуен от Take That и бившия съотборник на Бекъм - Райън Гигс.