Приказката "Дядо вади ряпа" прочете президентът Плевнелиев пред деца в Пловдив. По този начин държавният ни глава даде старт на инициативата "Чети с мен".

Стана ясно, че с тази приказка Плевнелиев е искал да отправи посланието, че само заедно можем да успеем.

"Изборът ми на приказка не е случаен, важно е да помним поуката, че само с общи усилия можем да постигнем успехи", изтъкна президентът на събитието пред десетки деца и ученици в Градината "Цар Симеон".

Той цитира думите големия наш писател и разказвач Ран Босилек, като напомни, че децата трябва да бъдат възпитавани да ценят българското творчество и да обичат четенето. "Народните приказки са първата духовна храна за малките", заяви президентът пред младите посетители на инициативата.

В инициативата се включиха писателите Георги Господинов и Владимир Левчев, актьорите Мартина Вачкова и Владимир Пенев, певците Поли Генова и Рафи.

Владо Пенев прочете част от сборника разкази на Господинов "Призраци", която посвети на речта на президента Росен Плевнелиев, изнесена в сряда пред Европейския парламент в Страсбург и приета радушно в еврообщността и противоречиво у нас.