Броени дни остават до концертите на Orquesta Buena Vista Social Club в България. Феновете вече загряват за голямото шоу. В клубове и латино заведения танцуват в ритъма на незабравимите хитове на легендарните кубинци.

В Пловдив дори любителите на горещите ритми излязоха на открито, за да направят танцов флашмоб на едно от емблематичните за града места - римския стадион до Джумаята. Десетки младежи от салса клубовете се събраха и направиха атрактивен спектакъл.„Нямаме търпение за концерта", казват салса танцьорите. „Отдавна чакаме да ги видим и тук, в Пловдив, и най-после мечтата ни да се радваме на тяхната прекрасна музика се сбъдва".

Шестнадесетте музиканти от Orquesta Buena Vista Social Club ще пеят в Античния театър в Пловдив на 1 юли. Ден преди това - на 30 юни, те ще запалят със страстните си ритми зала 1 на НДК.

Концертите на Orquesta Buena Vista Social Club са част от световното им прощално турне. Митичната група реши да прекрати своето съществуване след 16 години, изпълнени с интензивни турнета, хиляди разпродадени концерти в четири континента и много любов от страна на публиката. 

Поради големия интерес организаторите пуснаха в продажба допълнително количество билети, които могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Организотерите на концертите от „БГ Саунд Стейдж" и „Кийн актс" пуснаха допълнителни количество билети за двата концерта. Те могат да се купят от мрежата на Ивентим и на касите на НДК.

Спечели покана за концерта на "Буена виста соушъл клуб"