Писателят Георги Мишев получи Националната литературна награда „Йордан Йовков" за 2015 г. През тази година се навършват 135 г. от рождението на големия наш разказвач Йовков.

Трябва да преодолеем егоизма си и да обичаме Бога и ближните си", каза Мишев в Добрич, цитиран от Дарик. 
Според Георги Мишев е необходимо творбите на Йовков да се изучават от прогимназията до академията, защото в тях има всичко нужно за доброто възпитание на българската нация в нейните устои.

Доста сме се отдалечили от Йовковото творчество, защото май престанахме да говорим с Бога, а минахме на дребни разправии помежду си, което няма да ни доведе доникъде. Прекъснем ли връзката с духовното, с истински човешкото, ще се върнем при ония, които не могат да говорят", добави той. Писателят пожела също да премахнем границите между хората, защото не е толкова страшно това, че се местят държавните граници, а по-страшни са нашият егоизъм и границите, които поставяме между братя и сестри.

Наградата на Георги Мишев бе връчена от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Отличие за принос в изследването и популяризирането на Йовковото наследство получи д-р Кремена Митева от добричкия музей. На тържеството Мариус Донкин прочете Йовкови разкази. Сред гостите на празника бяха родственици на писателя - Румяна и Никола Лазарови и неговият внук Боян Попов.