На 8 юли Аксел Роуз и компания ще се качат на сцената на стадион "Българска армия" за своя първи концерт в България като един от хедлайнерите на Sofia Rocks 2012. По покана на "Болкън Ентъртейнмънт", "Guns N' Roses" ще зарадват хилядите свои почитатели у нас в рамките на двудневния фестивал, чийто афиш ще включва още обичани от рок феновете имена, които не са имали концерт в България досега.

Световното турне на бандата по повод последния им албум "Chinese Democracy" минава с изключителен успех до момента. "Guns N' Roses" завършиха годината с поредица от напълно разпродадени концерти в САЩ и Канада. В рамките на турнето си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния.

Групата "Guns N'Roses" е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година. Най-продаваният им албум е "Appetite for Destruction", който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света. След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008-а година не се завръща отново на рок сцената с албума "Chinese Democracy".

Настоящият състав на групата включва - Аксел Роуз - емблематичният вокал на "Guns N'Roses", който застава и зад пианото, Диджей Ашба - китара, Томи Стинсън - бас китара и беквокал, Дизи Рийд - кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон "Бълбълфут" Тал - китара, Крис Питман - кийборд и беквокал, Ричард Фортъс - китара и Франк Ферер - барабани и перкусии.