Най-накрая се сбъдна един от най-големите блянове на родните метъл фенове - Iron Maiden свириха в България.

Да, те наистина бяха тук и през 1995 г., но тогава бандата дойде с Блейз Бейли зад микрофона, а всички знаем какво значи Брус Дикинсън за тази група.

Е, снощи се убедихме отново, че той е истинският глас на най-великата хеви метъл банда.

От българска страна преди звездите свириха родните легенди Ахат, които разпяха 30-те хиляди души на стадион "Локомотив" с класики като "Брадвата" и абсолютния им хит "Черната овца".

След тях на сцената се качи групата на Лорин Харис, която е дъщеря на басиста на Iron Maiden.

Щерката на Стив Харис може и да е секси мацка, но ако я нямаше роднинската връзка, бандата й със сигурност нямаше да подгрява такова мероприятие.

Съставът не беше на нужната висота и безличният им рок само подразни феновете. Някои направо започнаха да скандират обидни реплики по адрес на Лорин.

Точно в 21:00 на сцената се качиха легендарните Iron Maiden. Британците започнаха с няколко по-нови парчета - "Different World", "These Colours Don't Run" и "Brighter Than A Thousand Suns".

Последваха класиките "Wrathchild" и "The Trooper", а публиката започна да се включва все по-активно в песните.

Същинското шоу започна около 21:30 не само защото тогава започна да се стъмва, но и поради факта, че до края на концерта англичаните заложиха на по-стари хитове.

Не след дълго дойде ред и на легендарната "The Number Of The Beast". Веднага след нея незабравимата "Fear Of The Dark" доведе почитателите на тежкия звук до пълен екстаз.

По време на изпълнението й Брус Дикинсън спокойно можеше да си почине, защото публиката пееше целия текст с пълно гърло.

Чухме и "Run To The Hills" и "Iron Maiden", а запазената марка на групата - Еди, излезе на сцената с танк.

Англичаните благодариха на феновете и се прибраха, но скоро след това излязоха за биса, по време на който изпълниха още три легендарни песни.

„2 Minutes To Midnight" бе подета от целия стадион, а пък по време на „The Evil That Men Do" отново имахме шанса да видим Еди - този път въоръжен с автомат.

Край на невероятната вечер сложи страхотната „Hallowed Be Thy Name".

Хората започнаха тромаво да се отправят към изходите на стадион „Локомотив". Изтощени и леко изнервени от бавното движение.

Но с една мечта по-малко.