Джаз и блус сцената на SPIRIT of Burgas се превърна в традиционен пристан за ценители на хубавата музика. В крайна сметка няма по-голям разкош от това да слушаш джаз и блус под звездното небе, долавяйки наред с меките китарни и вокални изпълнения  шума на листата на дърветата, обгръщащи алеите на морската градина в Бургас, както и плисъка на вълните.

Тази година програмата е особено силна, с което организатора на тази сцена на SPIRIT of Burgas Михаил Куцев показва амбицията си с всяко следващо издание на фестивала да развива джаз и блус зоната все по-добре.

Стартът на 12 август след 20 ч. ще постави ексцентричния Никола Котарашки със своя Kottarashky Live Band. В същата вечер на сцената ще се изяви и блус ветерана на България - Васко Кръпката със своя Кръпка Блус Бенд, последван от джаз тандема от Пловдив Веселин Койчев и Ники Карагеоргиев. Финалът в петъчната нощ ще е с музикантите от Зона Ц.

Втората фестивална вечер на Джаз и Блус сцената ще бъде открита от Рут Колева. Фънки джази звучене ще донесат на публиката момчетата от South Wick. Във вечерта на 13 август пространството около сцената ще бъде озарено и от деликатно бразилектро в изпълнение на родната формация Brasilacoustic, както и с великолепната петорка Acid Folk Five. Пикът на втората джаз и блус нощ ще е световно признатия турски цигулар Недим Налбантоглу.

Началото на финалната вечер ще започне с авторската ну джаз музика на румънците от Cuantune. Проектът е съвсем млад - създаден едва през пролетта на миналата година. По името на следващата банда се познава и стила й. Freestyle са от Пловдив и свободно смесват соул, r'n'b, hip-hop с ейсид и джаз. Блусарите от Blues Traffic са с повече от 10-годишна история на родната сцена и подобаващо ще подгреят големия Иво Папазов - Ибряма, който ще се качи на сцената заедно с оркестър Тракия.