Anathema спечелиха приза за „Най-добра концертна прогресив група във Великобритания" в първото издание на годишните награди за прогресив.

Сред победителите в другите категории са имена като Rush, Genesis, Рик Уейкман и Стивън Уилсън.

На церемонията, освен наградените, присъстваха  някои от най-големите имена в света на прогресив музиката като Asia, ELP,The Moody Blues, Marillion и други.

Fish и Anathema ще се срещнат следващата седмица в Пловдив, когато ще започнат последователни репетиции с оркестъра на Пловдивската филхармония.

Fish и неговата група ще се представят в първата вечер на форума Sounds of The Ages 2012 - 21 септември, в Античния театър, като за първи път в историята ще изпълни някои от песните си с оркестър.

Anathema ще докажат силата си на концертна група във втората вечер - 22 септември, като симфоничният оркестър ще ги придружава в по-голямата част от спектакъла.

Билетите се разпространяват в мрежата на Eventim, като единичен билет за всеки от дните струва 28 лева, а билет за двата дни - 50 лева. В деня на конкретния концерт цената ще е 35 лева, без възможност за комбиниран.

Отделно в продажба има и силно ограничена категория golden circle (най-добрите места) - 45 лева за всеки от концертите, и 80 лева за комбиниран билет. Деца до 7 години влизат безплатно.

Sound Of The Ages 2012 се включва в програмата „Пловдив - кандидат за европейска столица на културата 2019".

Списък на всички наградени:

Дебют: TesseracT
Концертно шоу: Anathema
Дизайн: преизданията на Pink Floyd
Прог химн: Squackett  - „A Life Within A Day"
Албум на годината: Rush - „Clockwork Angels"
Визионер: Питър Хамил
Цялостен принос: Genesis
Музикант-виртуоз: Карл Палмър
Влиятелна личност: Стивън Уилсън
Прог бог: Рик Уейкман

Извън пространството с Anathema