Дж. Анистън В САЩ станаха известни лауреатите на 29-то издание на престижните награди People's Choice Awards. Това са награди, определяни от “народа” – кино, телезрители и меломани.

Тази година така и не беше избран едноличен най-добър филм, затова два от най-касовите хита на 2002 г. си поделиха призовото място – “Властелинът на пръстените. Двете кули” и “Човекът паяк”.

“Любима кинокомедия 2002” стана филмът “Мойта голяма гръцка свадба”, а “Двете крепости” по Толкин взе приза и за най-добра драма. Меломаните определиха своите фаворити сред Еминем, Фейт Хил и рокаджиите от Creed. Най-добър телесериал стана “Приятели”, а звездата на сериала Дженифър Анистън излезе на сцената за наградата си накуцвайки и опирайки се на бастун.

Двете кули Наградите People's Choice Awards бяха определени тази година след едногодишно общонационално телефонно допитване, проведено от Gallup. Тези призове нямат разбира се стойността на Оскар, Еми или Грами, но въпрeки това се ползват с огромна популярност сред народа.

Агенциите отбелязват обаче, че нито Мел Гибсън, определен не за първи път като най-добър актьор, нито Джулия Робъртс, удостоена за четвърти път със званието “най-добра актриса”, нито веднъж не са се появили на церемониите.