Думите са твърде слаби да опишат емоцията, която преживя публиката на сцената на НАТФИЗ „Кр. Сарафов" в понеделник вечер. Красимир Аврамов представи своя пантомимен спектакъл „Спомени", който посвети на преподавателя си по пантомима - покойния Васил Инджев.

Възпоменанието съвпадна с друга тежка загуба за културния елит на България - точно на 14-и, в деня на спектакъла, почина и проф. Крикор Азарян. Под впечатлението от тъжната новина залата на НАТФИЗ бе изпълнена с особена атмосфера. На нейния фон спектакълът, разказващ за живота на един възрастен мим, придоби още по-силно смислово въздействие.

Поредицата от класически етюди и авторски на Аврамов, под съвместната му режисура с Мая Бранкова, създадоха един неповторим спектакъл, който на моменти направо екзалтираше публиката за спонтанни овации. Аврамов се превъплъти в галерия от образи, които будеха смях и сълзи едновременно - толкова въздействаща бе играта му. Същевременно изключително динамична и изпълнена с дълбок философски смисъл за живота.

"Краси пресъздаде живота изобщо - с тъжното и смешното в него, с една изключителна актьорска игра. Толкова красиво и ярко изпълнение на едновременно комични и разтърсващо драматични образи не бях гледала отдавна! След мълчаливата му игра, изпълнена с толкова много послания, за колкото дори думите не биха стигнали, провокацията с изпълнението му на песента му "Спомени" накрая наживо - нямам думи! Беше наистина вълнуващо! Какво мога да кажа - на моменти плачех и се смеех едновременно!", сподели певицата Силвия Кацарова след спектакъла.

Глaвният редактор на сп. "Театър" - Кева Апостолова също поднесе лична благодарност за поканата и комплименти за играта на Аврамов. Сред публиката бяха много преподаватели от НАТФИЗ, студенти, представители на културния елит и журналисти.

Спектакълът е представян многократно в САЩ, но това бе премиерата му на българска сцена. За цялостната му концепция  допринесоха и виртуозното изпълнение на пиано на младия пианист Боби Вълчев, както и участието на гост - мима Стефан Изворов - Чочо, ученик на мима Вельо Горанов.