Харли Пейтън - един от продуцентите и сценаристи на култовия сериал “Туин Пийкс”, разкри, че Стивън Спилбърг е бил съгласен да режисира епизод от поредицата, но идеята е била отхвърлена от Дейвид Линч, информира stand.bg.

"След края на първия сезон настана истинска лудница. Например ние с Марк Фрост (друг от създателите на култа – бел.ред.) седяхме в къщата на Стивън Спилбърг и се опитвахме да го убедим да направи откриващата серия на втория сезон.

Работихме здраво за подобно развитие на нещата, а и той беше запален фен на шоуто и не изпускаше нито един епизод. Сподели ми, че би било адски забавно да режисира някоя от сериите, а аз си помислих, че най-добре би било това да е откриващата такава", споделя Пейтън.

Когато обаче предложили идеята на Линч, той категорично я отхвърлил, заявявайки: „Не, не, мисля аз да режисирам пилотния епизод, а той може да направи нещо на по-късен етап”.

Така или иначе ни остава само да гадаем какъв ли щеше да е резултатът, ако Спилбърг се бе заел с режисурата на фрагмент от историята за агент Купър и Лора Палмър.