Както вече знаем, световната премиера на новия аудио-визуален концерт на Massive Attack ще бъде в Зимния дворец в София на 5 юни.

Събитието ще предложи безкомпромисно осветление, звук и специално изработен за новото им шоу LED екран с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от 3 подвижни конструкции с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL studios, които стоят зад грандиозните спектакли на банди като U2 (360 Tour),  Kings of Leon, Deаdmau5 и др.

Massive Attack пристигат в София с екип от 20 души още на 3 юни - два дни преди концерта, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Robert Del Naja. Британците все още работят по финалзиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове.

Бандата, начело с Robert (3D) del Naja и Grantley (Daddy G) Marshall, пристига заедно с популярната британска вокалистка Martina Topley Bird. На сцената ще излязат също

Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани), Julien Brown (барабани) и гост вокалистите Horace Andy и Deborah Miller.

Веднага след концерта си в София Massive Attack ще участват като хедлайнери на едни от най-големите музикални фестивали, сред които 100% FEST в Истанбул, Sónar в Барселона и Secret Solstice Festival в Рейкявик.

Билетите за концерта ще са на промо цени от 50 до 80 лева до 25 май, като могат да бъдат намерени в мрежата на Ticketportal.

Massive Attack се завръщат в София