Кой е казал, че българските деца не четат?
Такова твърдение (или упрек) повече не може да се отправи, след огромните опашки, които се извиха на представянето на книгата на вече известния български влогър Емил Конрад "Нещата, на които не ни учат в училище".

Макар и да не могат да посочат конкретно идея на Емил Конрад от клиповете, които той прави и качва в социални мрежи и приложения, негови почитатели на възраст под и над 13 години са закупили неговата първа книга. Издателството "Егмонт" я разпространява предварително и с поръчка, а днес младежите можеха да вземат и автограф от автора.

Клипчетата на Емил Конрад са забавни, засягат проблемите от живота, с който се сблъсква един млад човек в България. Той говори за хората и отношенията им. И говори истината, сподели за news.bg почитателка на влогъра.

Тийн идолът Емил Конрад:

Емил Конрад качва първите си видеа в интернет през 2006 г., когато е едва на 17 години, първоначално на английски език. Голяма популярност набира няколко години по-късно, когато, вече на български, в своите клипове започва да разказва за нещата, които му се случват в реалния живот, по забавен и атрактивен начин. Снима в дома си и сам обработва видеата си. Създава различни персонажи, най-известният от които е Силвето, която изиграва сам. Най-популярните му поредици от видеа са „Истината или се осмеляваш" и „Войната на половете". В профила му социалните мрежи представя себе си като режисьор.

Понастоящем има над 200 хиляди фена във Facebook, над 133 хиляди абоната в YouTube и над 18 хиляди във VBox7.

На страниците на "Нещата, на които не ни учат в училище" са събрани дванадесет смешно-сериозни, комично-трагични истории. Лъжата, страхът, щастието и очакванията - това са само част от темите в книгата. В дебютното си заглавие влогърът Емил Конрад споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Броят на историите кореспондира на дванадесетте класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. Тринадесетата глава принадлежи на читателите - всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата.