В местността Предела започна традиционният събор на народното творчество “Пирин пее 2004”.

В него ще участват над 2500 самодейни изпълнителни на автентичен фолклор от 14 общини на Благоевградска област и близо 10 хиляди гости, които обичат народните песни, танци, обичаи и носии от Пиринско.

До утре, когато ще бъде концертът на лауреатите, по поляните и петте естради ще звучат уникалните многогласни песни, родопски гайди, пирински тамбури и рилски кавали.

Тази година “Пирин пее” се провежда с обединените усилия на областния управител Антон Бръчков и всички кметове на региона. Амбицията на организаторите е да възстановят и съхранят традицията на автентичния фолклор в Пиринския край.

Заради събора от 08.30 часа до 23.00 днес и в неделя - 22 август, от 08.00 до 20.00 часа се въвеждат временни ограничения на скоростта при преминаването на МПС през по второкласен път ІІ –19 Разлог – Симитли в отсечката от бензиностанцията на “Предел” до кръстовището за местността “Кулиното”.

Водачите на МПС, преминаващи през района, са длъжни да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на контролните органи.