В Созопол се откриват празниците на изкуствата Аполония.

Te ще продължат до 9 септември.

Участие  в тях ще вземат талантливи изпълнители и състави - както много млади, така и доказани имена, прославящи културата ни по света. Ще пристигнат и известни чуждестранни артисти и музиканти.

Програмата включва 10 театрални спектакъла с участието на Народен театър „Иван Вазов",  Театър „Българска армия", Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов", Драматичен театър „Николай Масалитинов" - Пловдив, Младежки театър „Николай Бинев", Малък градски театър „Зад канала", Театър „София", „Театър 199".

Ще се проведат над 30 концерта на състави и солисти, между които световноизвестния пианист и композитор Милчо Левиев, именития цигулар Минчо Минчев и неговите ученици от различни страни, Теодосий Спасов и оркестър „Студио Примо",

Участие ще вземат и успешните български групи Акага, които ще открият фестивала, и Gravity Co., както и Иво Папазов и оркестър „Тракия".

В джаз-клуба ще гостуват известни изпълнители от Холандия, Чехия, Македония.

На „Аполония" тази година ще може да видите още изложби на съвременни български и чуждестранни живописци, литературни вечери с премиери на книги, както и разнообразна детска програма.

Във филмовата програма ще бъде наблегнато на документалните ленти.

В литературната програма на фестивала ще бъде поставен специален акцент върху 120-годишнината от рождението на поета Димчо Дебелянов.