Фронтменът на Black Sabbath Ози Осбърн даде интервю за New Zealand Herald, в което коментира и дългоочаквания нов студиен албум на легендите.

Освен това става ясно, че той мрази етикета „хеви метъл". „Не всичко, което Black Sabbath направи, е за дявола или за хеви метъла, защото "Changes" беше красива песен. Но това, с което ни помнят, е как пея за дявола и "Iron man", споделя той.

Вокалистът е категоричен, че в моментата групата работи по-добре отпреди. „Различното е, че сега никой от нас не е пияп, надрусан или нещо подобно. Всички сме чисти, контролираме се, не сме уплашени един от друг, няма караници - както трябва да бъде".

„В момента значение има музиката - а това е всъщност нещото, което ни доведе дотук. Минахме през другата страна, все още сме способни да работим заедно и оттам идва насладата. Работата по този албум е много забавна".

Записите на творбата бяха временно прекъснати, тъй като в началото на годината Тони Айоми бе диагностициран с начална форма на лимфом. Ози обаче заяви, че китаристът на бандата вече е добре след лечението, „което беше малко тежко за него, но той все още измисля велики рифове".

„Минаха повече от 30 години, откакто работя с тези хора. Преди няколко готини опитахме да запишем нещо, но не се получи. Но по някаква причина сега е точното време и имаме готови около 15 парчета. Black Sabbath са уникални с това, че при тях никога нищо не е предначертано. Всичко е непредсказуемо. Просто се надявам феновете, които чакаха толкова много години, да не останат разочаровани", споделя Ози.

Ози: Сцената може да те докара до лудост