Коя е Атина?

Сирачето, изоставено от родителите си в Трансилвания. Детето, отгледано с много любов от ливанско семейство в Бейрут. Самотната майка, която работи в голяма банка в Лондон.

Деловата жена, която заминава за Дубай, за да продава недвижими имоти. Авантюристката, способна на всичко, за да задоволи изцяло любопитството си.

Обожаваната жрица, която довежда до транс хиляди хора. Мразената вещица от Портобело Роуд, която се опълчва срещу установените норми. 

Историята на Атина е разказана от хора, които са я познавали и твърдят, че тя е променила живота им. Техните "показания" са записани от тайнствен разказвач скоро след като Атина е убита. Инсценирана или реална е нейната смърт?

Новият роман на Паулу Коелю "Вещицата от Портобело" вече е на книжния пазар.

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на първата му книга - "Дневникът на един маг" - започва неговата необикновена литературна кариера, а с "Алхимикът" той се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели.

Автор е на 17 произведения, преведени на 62 езика и издадени в 150 страни, като тиражите им надхвърлят 85 милиона екземпляра.

Той е кавалер на ордена на Почетния легион на Франция, член e на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди.