Непозната история, разказана от героя на Дж. Д. Селинджър Холдън Колфийлд, както и още няколко разказа за друг негов персонаж - Сиймор Глас, вероятно ще бъдат публикувани през 2015 г.

Хубавата новина бе оповестена от създателите на дългоочаквания документален филм „Селинджър" по време на филмовия фестивал Telluride в Колорадо.

В периода между 2015 г. и 2020 г. се предвиждат 5 нови книги в авторство на покойния писател.

Те включват кратък разказ от 1962 г. „The Last and Best of Peter Pans", в който герой е Колфийлд; любовна история от времето на Втората световна война, базирана върху краткотрайния брак между Селинджър и Силвия - сътрудничка на нацистите; религиозно „ръководство", вдъхновено от отношението на писателя към училището по индуизъм - Адваита Веданта.

Невиждана колекция от кратки разкази, посветени на семейство Глас, допълват картинката. В тях образът на Сиймор Глас, за който се предполага, че е автопортрет на Селинджър, е доразвит и обогатен.

Авторите на документалната лента и придружаващата я книга Шейн Салерно и Дейвид Шийлдс смятат, че наследниците на писателя са били инструктирани от него да издадат поне 5 книги посмъртно - по една годишно в рамките на 5 години.

Двамата споделиха, че си поставят три основни въпроса, около които се въртят проучванията им: защо Селинджър спира да публикува приживе, защо изчезва (скрива се от обществения живот през 1951 г. след първата публикация на „Спасителят в ръжта") и творил ли е през последните 45 години от живота си.

Селинджър и "Спасителят в ръжта"