Художникът Банкси потвърди, че стои зад ново произведение на изкуството - става въпрос за два пеликана над магазин за риба и чипс в североизточен Лондон, предаде Би Би Си.

На стената над магазина, намиращ се на ъгъла на Pretoria Avenue и Northcote Roa, се вижда силуетите на двете птици - едната от тях държи риба в човката си, а другата се опитва да я хване.

Това е петото произведение на Банкси само за тази седмица в Лондон.

В понеделник беше рисунка на козел близо до моста "Кю" над Темза, свързващ лондонските квартали "Ричмънд" и "Хаунслоу".

Във вторник - в друг лондонски квартал - в "Челси" бе забелязана рисунка с два слона, опитващи се да докоснат хоботите си. В петък единият слон беше донарисуван и стана на ивици.

Украйна задържа 8 души за кражба а творба на Банкси

Украйна задържа 8 души за кражба а творба на Банкси

Става въпрос за графит на стена край Киев

В сряда тълпи от зяпачи бяха привлечени от изображения на три маймуни, висящи от мост в Брик Лейн.

В четвъртък в "Пекъм" - в южната част на британската столица, виещ вълк украси сателитна чиния. Малко по-късно се появиха информации, че тя е била открадната. В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как двама души използват стълба, за да свалят сателитната чиния. После се вижда как двамата я отнасят в незнайна посока. Лондонската полиция съобщи, че е получила сигнали за открадната сателитна чиния, съдържаща произведение на изкуството, но досега не е арестувала никого.

По повод последната - петата творба на Банкси - лондончани коментираха, че мястото й не е избрано случайно - магазинът за риба и чипс се радва на особена популярност в района и посетителите му много го ценят.

Лондонската полиция арестува втори мъж заради Банкси

Лондонската полиция арестува втори мъж заради Банкси

Нов скандал в столицата на Великобритания

От Би Би Си коментират, че най-вероятно поредицата на Банкси ще продължи и през следващите дни.