Почина Чарли Уотс - барабанистът на легендарната рокгрупа Rolling Stones, съобщи CNN. Той беше на 80 години.

"С огромна тъга съобщаваме за смъртта на нашия любим Чарли Уотс. Той почина мирно в лондонска болница по-рано днес, заобиколен от семейството си." - посочва неговият говорител в изявление, разпространено до медиите.

"Чарли беше скъп съпруг, баща и дядо, а също един от най-големите барабанисти на своето поколение като член на The Rolling Stones. Ние любезно молим да се уважава личното пространство на семейството, членовете на групата и близките му приятели в този труден момент.'' - се казва още в изявлението.

Групата бе обявила по-рано през този месец, че Уотс ще пропусне северноамериканския етап от турнето на "No Filter" на групата поради здравословни проблеми. Съобщаваше се, че той е преминал медицинска интервенция, но не се уточняваше диагнозата.

CNN напомня, че Уотс започва пътя си като непретенциозен син на шофьор на камион, а по-късно печели световна слава като рокмузикант.

Роден е на 2 юни 1941 г. в Лондон. Първоначално учи за графичен артист, но започва да свири на барабани из лондонските ритъм енд блус клубове, където среща Брайън Джоунс, Мик Джагър и Кийт Ричардс. През 1963 г. се присъединява към Rolling Stones.

През 2006 г. Уотс е избран за член на Залата на славата на съвременните барабанисти. (Уикипедия)