Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на големия български режисьор Младен Киселов.

Отиде си големият български режисьор Младен Киселов. Съдбата го беше надарила с талант, духовна устременост и емоционална деликатност. Всяка смърт е ненавременна, но това особено важи за неговата, защото той имаше още много какво да ни каже с нови, високопрофесионални и мъдри представления и като любим и уважаван педагог, пишат от културното министерство в некролога.

Младен Киселов завършва режисура при А. Ефрос в ГИТИЗ - Москва през 1968 година и дебютира през същата година с постановката „Домът на Бернарда Алба" от Лорка в Драматичен театър - Пловдив. След това последователно работи в Кърджали, в Бургас, Народен театър за младежта, Народен театър „Иван Вазов". В периода 1977 - 1982 година е главен художествен ръководител на Държавен сатиричен театър. Незабравима ще остане първата му постановка на „Сако от велур" от Станислав Стратиев, именно на неговата сцена, която има огромен успех и едва ли не се превърна в политическо събитие.
От 1991 г. Младен Киселов работи в САЩ като педагог и режисьор. Чете лекции в Йелския университет, Ню Хейвън, Кънектикът. Преподава режисура и актьорско майсторство в Драматична школа - Питсбърг, припомнят от Министерството на културата.

Младен Киселов осъзнаваше театъра като живот и мисия. Театралната му енергия и любов нямаха граници. В професионалната си работа и в живота той излъчваше неповторимо човешко обаяние, се посовча още в некролога, издаден от културното министерство.

Изгубихме голям режисьор, педагог и прекрасен човек.


Поклон пред светлата му памет!