Остават броени часове до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс The Wall. На националния стадион текат с пълна сила приготовленията за шоуто, информира Stand.bg.

На грандиозната сцена пред сектор Г ще бъде издигната огромната Стена, висока 12 метра и широка цели 150 метра. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки.

Вече е в София и цялото оборудване за грандиозното шоу. Последно от снощи у нас са и тировете с озвучителната и осветителна техника, които са уникални за подобно събитие. Издигането на Стената ще продължи до сутринта на 30 август. Тя ще бъуде изградена от общо 1000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

Роджър Уотърс пристигна тази нощ в България с частния си самолет, веднага след шоуто си в Букурещ. Той ще се срещне със свои фенове, печеливши от различни игри, часове преди концерта си. Те ще имат уникалния шанс да се разходят заедно с него зад кулисите на шоуто и да присъстват на репетицията на легендарния музикант.

Входовете на стадион „Васил Левски" в деня на концерта ще бъдат отворени в 17:30 ч. Движението по бул. „Евлоги Георгиев" ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно за времето непосредствено преди и след концерта. Очакванията са Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20:30, като шоуто му ще продължи поне два часа и половина.

Роджър Уотърс посвещава тазгодишното си турне на Jean Charles De Menezes - мъжът, разтрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година. На неговата памет е посветена и новата песен „The Ballad Of Jean Charles De Menezes".

Провокиран от случилата се трагедия, Уотърс посвещава турнето си на Де Менезис и семейството му, тяхната борба за истината и справедливостта, както и на всички жертви на тероризма по целия свят.