На 24 февруари в арт-пространството на клуб „Петното" в Пловдив, бе изигран моноспектакълът на Мартин Каров по класиката на Гогол - „Шинел", под режисурата на Иван Ковачев.

Младият, но вече популярен актьор, който познаваме от спектаклите на Сатирата, както и режисьорът, бивш телевизионер и кино режисьор, завърнал се в България след дълго пребивавне в САЩ, споделят едно и също вдъхновение, а именно почитта си към големия български режисьор Стоян Камбарев.

Спектакълът си в Пловдив екипът неслучайно посвети на паметта на пловдивчанина Камбарев.

Приходите от представлението бяха дарени на Фондацията, носеща името на рано починалият режисьор. Преди спектакъла бяха продадени и книги „Театърът на Стоян Камбарев, режисура на пространството" на Кремена Димитрова, приходите от което също ще бъдат внесени на сметката на Фондацията.

В края на март предстои връчване на награда на името на Стоян Камбарев. Припомняме номинираните, които бяха обявени на специално оргнизирано от фондацията лайв в София Лайв Клуб в средата на ноември миналата година:

1. Камен Донев - актьор, режисьор, драматург

2. Тома Марков - поет, писател

3. Явор Гърдев - режисьор

4. Бора Петкова- визуален артист

5. Камен Калев - режисьор, сценарист

Учредяването на тази награда е продиктувано от желанието на учредителите да стимулират, както морално, така и финансово младите хора, които са се отдали на изкуството и развиват свой индивидуален почерк и талант.

Във време, в което държавните институции са повече от всякога  блокирани от финансовата криза е изключително трудно за творците, а особено много за младите от тях, да се занимават със своето призвание.