Пиеса от български автор ще бъде поставена тази вечер в германския град Кьолн, съобщи БНР. В Северинсбургския театър ще бъде премиерата на пиесата „Да гониш звездите" на писателката Румяна Захариева, която живее и работи в Бон.

Румяна Захариева е автор на няколко романа, книги за деца. Тя е известно име сред българите в Германия, но сега за пръв се играе на кьолнска театрална сцена нейна пиеса.

„Да гониш звездите" е пиеса, разказваща вълнуваща история за дефицита на любов и толерантност в нашето съвремие, затова колко тежък понякога в личен план е сблъсъкът между различните култури.

Чрез съдбата на своите герои авторката показа как много смесени бракове се разпадат, когато надделява егоизмът и педантичността на единия партньор за сметка на емоционалността и крехката душевност на другия. Един проблем, с който се сблъскват все повече млади хора от Източна Европа, потърсили семейното си щастие на Запад.

Режисьор и драматург на пиесата е Герд Бурман. Интересно е, че до неделя, 31 май, той ще играе всяка вечер в 5 последователни представления на авторитетната театрална сцена Северинсбург в Кьолн.