"Голямата цел, смисълът на реформата в българския театър е салоните да са пълни, публиката от различни поколения да идва с желание на любимите си спектакли".

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред артистите и колектива на ДМТ „Стефан Македонски".

По думите му в крайна сметка от това ще спечелят и самите актьори, тъй като доходите им ще нараснат.

„От вас се иска само едно - да създавате качествен духовен продукт, в театъра ви да кипи живот, да пълните залата с щастливи зрители, а аз като министър ще се опитам да уредя и част от приходите от билети от спектаклите ви да остават в театъра", посочи Рашидов и допълни -  „така, със съвместни усилия, ще съумеем да преодолеем кризата".

В срещата взеха участие Тодор Димитров - изпълнителен директор на Музикалния театър, както и  певицата Марияна Арсенова - заместник-директор по художествените въпроси на ДМТ „Стефан Македонски".

Те благодариха от името на трупата на министър Рашидов за срещата.

Артистите от Музикалния театър помолиха Министерството на културата да подкрепи новия им голям проект - „Царицата на чардаша", който трябва да излезе на сцена през месец май.

В отговор Вежди Рашидов съобщи, че  Министерството на културата ще отпусне спешно сумата от 3 хиляди лева за закупуването на 4 нови микрофона, които значително ще подобрят акустиката в Музикалния театър.

 „Щом с новата техника чуваемостта в залата ще стане по-хубава, няма проблеми, отпускаме ви парите", заяви той.