Министърът на културата Вежди Рашидов е подписал заповед за възстановяване на полуразрушения тютюнев склад в Пловдив. Това съобщи самият той на брифинг в града под тепетата, информират от пресцентъра на министерството.

В заповедта, която министърът е подписал днес, се посочва, че срадата на тютюневия склад на ул. „Одрин” № 8 трябва да бъде възстановена във вида преди нейното разрушаване. Това означавало, че паметникът на културата следва да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики.

Припомняме, че разрушаването на склада, който е паметник на културата, предизвика обществено недоволство. След живи вериги и протести то бе спряно. 

Вежди Рашидов инспектира ремонтните дейности по сградата на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов” в Пловдив. През август 2013 г. голямата сцена на театъра бе унищожена при пожар.

Пред журналисти Рашидов бе категоричен, че театри в България няма да се закриват. Той е убеден, че колкото повече театри могат да се ремонтират и да се създадат условия на творците да се развиват и да привличат млади таланти, толкова по-добре. Министърът се надява да се работи още по-активно.