Седем павета-статуетки бяха раздадени на вторите Годишни награди за скейтборд в България.

Тържествена церемония в Парти център 4 км снощи отличи най-добрите скейтъри за изминалата година.

На церемонията присъстваха над 300 представители на скейт културата. Бяха раздадени награди в шест категории: Скейтър на годината, Скейтърка на годината, Отбор на годината, Видео на годината, Дебют на годината и Събитие на годината, както и специална седма награда - Принос на годината.

Победителите бяха определени чрез едномесечната онлайн анкета с повече от 750 участници на интернет страницата на организаторите от SKATE BG.

Водещ на събитието беше Pimp D, вокал на хип хоп формацията VFG.

Призът Скейтърка на годината отиде при Илина Георгиева от София (16 г.), единственото спонсорирано момиче в България.
През изминалата година Илина има две първи места на състезанията Time for change и Skate Zagora в град Стара Загора.
Наградата й бе връчена от две български скейт легенди - Аугуст (Явор Стоилов) и Репата (Димитър Братованов), които се занимават със скейтборд вече 17 години.

Титлата Дебют на годината и едно паве-статуетка заминаха за град Русе, за Владимир Иванов - Гибона, бивш гимнастик и настоящ скейтър.

В категорията Събитие на годината състезанието провело се през лятото на 2006 г. Skate Zagora, организирано от местния скейтборд клуб "Extreme" пребори останалите четири номинации, а почетното паве-статуетка беше връчено от Бичето.
Стара Загора, спечелил си репутацията на града с най-добре организираните състезания, е един от малкото български градове, които могат да се похвалят със собствен скейт парк.

Наградата Видео на годината трябваше да бъде връчена от Стивън Болдуин. Поради неотложни ангажименти, той не успя да присъства на церемонията, но чрез директна връзка от Холивуд той обяви името на победителя в категорията.
Видеото "Seven Cities, Seven Days" на Virus Skateboards e филм, представящ едноседмичното национално турне на отбора на марката.
Virus skateboards е една от най-популярните български скейтборд марки, със значителен принос за развитието на скейт сцената в България през последните 5 години.

За втора поредна година скейтърите на Insomnia отнесоха наградата за отбор.

Стоян Тодоров от София за втори пореден път спечели най-престижната титла на Годишните награди в категорията Скейтър на годината.
Най-добрият български скейтър притежава изключителен талант и стил на световно ниво. В биографията му са записани десетки участия и не малко победи от републикански и европейски състезания.

Извън предварителния сценарий, организаторите връчиха и специална седма награда - Принос на годината, която грабнаха момчетата от CIRCA за цялостна подкрепа за развитието и популяризирането на скейтборда в България.

За публиката на живо пяха хип хоп формацията VFG, скейт пънк бандата The Living Dead, funk&soul музикантите от Stand Up Comedians и heavy rock групата B.F.D.M.
Своята класа и неподражаем музикален подбор и стил на смесване показаха и DJ Chaves, DJ Scarida и DJ Andrej от COTTON RECORDS.

Бяло знаме с надпис „София има нужда от скейт парк" беше развявано в залата от ентусиазираните почитатели на скейтборда.