Роджър Уотърс - един от създателите на легендарните Pink Floyd, ще представи грандиозното шоу "The Wall" на 30 август на националния стадион „Васил Левски".

Организатори на мащабния концерт са Sofia Music Enterprises.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята - "The Wall" на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Турнето има уникален по рода си замисъл - пресъздава падането на Берлинската стена след края на Студената война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.

През 2010 г. Роджър Уотърс обявява "The Wall Live Tour" - подобрена версия на оригиналните концерти, която включва пълното изпълнение на албума "The Wall" на живо. Концертите се радват на изключителен успех и легендарният музикант решава да преобразува спектакъла за големи и открити стадиони.

„Преработих шоуто така, че да може да се състои на открито, на големи стадиони. Получава се много добре. Много по-раздвижено, драматично и завладяващо в сравнение с шоутата, състояли се на предишните концерти.

Трябваше да преосмисля всичко за провеждането на спектакъла на стадиони. Шоуто нямаше как да се пресъздаде на стадион преди 40 години. Нямаше да успеем да запълним пространството така, че мястото да е задоволително от гледна точка на емоцията, музиката и драматизма. Технологията напредна и сега можем да направим всичко това."

Това е второто подобно турне на Рожър Уотърс. През 2006-2008 г. той посвети концертите си на друг култов албум на Pink Floyd - "The Dark Side Of The Moon" (1973).

Билетите за спектакъла "The Wall" на националния стадион "Васил Левски" ще струват между 65 и 180 лева. Те ще бъдат пуснати в продажба на 16 ноември в 10:00 в разпространителската мрежа на Ticketpro.

Да разпилееш балканския си мозък по The Wall