Джордж Харисън През ноември в Роял Албърт Хол ще се състои концерт, посветен на гоидишнината от смъртта на Джордж Харисън.

Организатори на събитието са “бийтълсите” Пол Маккартни и Ринго Стар, а също така Ерик Клептън и Том Пети. Водещ на рок-шоуто ще бъде старият приятел на Харисън Ерик Клептън.

Предварителната програма предвижда да звучат както песни на Джордж, така и негови любими парчета. В концерта ще вземат участие индийският музикант Рави Шанкар, от когото преди години Харисън се е учил да свири на цитра, както и известният британски пианист и телевизионен водещ Джулс Холанд, с когото Джордж малко преди смъртта си записа последната си песен.

Организаторите не изключват възможността на сцената да се появи и Боб Дилън. Припомняме, че през 80-те Дилън, Харисън, Том Пети, Джеф Лин и Рой Орбисън записаха няколко албума под името The Travelling Wilburys.

Джордж Харисън почина от тумор на мозъка на 29 ноември в Лос Анжелис, малко след като беше минал курс по химиотерапия в болницата на Калифорнийския университет.

Преди броени дни излезе албум с последните произведения на Харисън, които той не успя да довърши, заради болестта си. Започнатото от него обаче приключиха синът му Дхани и дългогодишният му приятел Джеф Лин (основател на Electric light orchestra).

Тавата ще бъде пусната за продажба на 19 ноември и съдържа 11 композиции, които се явяват последно дело на големия музикант.