Секс сцените в нашумялата книга „50 нюанса сиво" са вдъхновени от музиката на The Black Eyed Peas. Това разкри авторът на световния бестселър Ел Джеймс  в интервю за The Sun.

„Когато пиша за секс, слушам определени песни. Една от тях е „Sexy" на The Black Eyed Peas. Истински секси парче."

„Sexy" е част от албума на бандата от 2003 г. „Elephunk", а текстът включва доста неприлични намеци като „харесва ми да се търкаш в мен/ ти харесваш да се търкам в теб" и „аз слагам любовта си в теб/ обичам да се слагам в теб".

Въпреки че Джеймс е фен на парчето, то не е включено в албума към книгата, който бяга от сексуалната тематика и съдържа подбрана класическа музика, вдъхновила целия роман. Албумът ще излезе във Великобритания на 17 септември.

След публикуването си през 2011 г. „50 нюанса сиво" стана известна най-вече с ярко изразеното си сексуално съдържание и противоречиво описание на една садо-мазо връзка.

Еротичният роман разби рекорда за продажби на художествена литература за възрастни: той надмина един милион продадени копия за 11 седмици, като подобри предишния рекорд от 36 седмици, поставен от "Изгубеният символ" на Дан Браун през юли 2010 г.

Романът е разпродаден в повече от 5,5 млн. копия само във Великобритания, което го прави най-продаваната книга на всички времена на Острова, припомня Stand.bg.

В момента се работи и по адаптация за големия екран, но все още не е ясно кои актьори ще се включат в проекта. Витаят слухове, че звездата Райън Гослинг ще влезе в главната роля на Крисчън Грей - извратен бизнесмен, който прелъстява младата и невинна студентка Анастейжа Стийл.