Приятели След осем “звездни” години на екран, сериалът “Приятели” спечели наградата “Еми” за комедия в нейното 54-то издание в Лос Анжелис, съобщава NTVRU. В раздела “драма” призът грабна също познат на българските телеманиаци сериал – “Западното крило”.

Номинациите за най-добра женска роля отиде в изпълнителки от тези два сериала – Алисън Джени и Дженифър Анистън.

Призовете за мъжка роля взеха Майкъл Чиклис за сериала “Щит” и Рей Романо, автор и изпълнител на главната роля в комедийната поредица “Всички обичат Реймънд”.

Малко по-рано мина и церемонията по връчването на Creative Arts Emmys. В номинацията за “водеща неигрална програма” приза беше присъден на Шарон Озбърн, съпруга на великия вокал на “Блек Сабат” Ози Озбърн.

Шарон, която наскоро мина курс на лечение от рак – за щастие доброкачествен, получи наградата за шоуто “Озбърнс”, което е направено по нейна идея.

Ози “Ози, обичам те” – с тези думи Шарън взе наградата от името на своя съпруг.

Веднага след старта на програмата The Osbournes, която от 5 март всяка седмица върви по MTV, интересът към фамилията на култовия вокал нарастна.

Снимките протичат в семейната обстановка в Бевърли Хилс и показват сцени от ежедневието на “клана Озбърн”.

Друг известен рокаджия и приятел на Ози Тед Нъджънт отбелязва философски, че шоуто е едно обвинение срещу самотата и отчуждението на съвременния човек. Това шоу е ритник за нас, наблюдаващите как великолепното създание на природата деградира до равнището на пълен идиот.

Ози обаче, слушайки тези изявления, само кротко заявява, че Тед просто завижда.