Skunk Anansie обявиха издаването на първия си албум с изпълнения на живо, който е записан на 15 април 2013 в Cadogan Hall в лондонския квартал Белгравия, дом на Кралския филхармоничен оркестър.

В „An Acoustic Skunk Anansie Live in London" британската рок банда пленява публиката от 900 човека с красиво преобразени версии на някои от своите най-обичани парчета.

Билетите за събитието бяха разпродадени само за няколко часа и е лесно да се види защо само след един поглед върху крайния резултат. 

„An Acoustic Skunk Anansie" е интимен портрет на бандата, заиграваща се смело с установеното и със собствената си забележителна история. Концертът напомня, че макар Skunk Anansie да наближават своята 20-годишнина на сцената, лондончаните все още притежават силата да провокират и изненадват.

„Беше наистина специално", сподели Skin. „Показахме една изцяло нова страна на групата. Когато „съблечеш" една песен до началните й елементи, красотата, уязвимостта и заплахата на парчетата проблясват по напълно нови начини, нюансите на самата композиция стават много осезаеми.

Този път хората наистина слушаха, бяха концентрирани, вместо да скачат нагоре-надолу и да правят стейдждайвинг, както е обикновено на наши концерти. Въпреки че по-голямата част от публиката най-вероятно ни е слушала и преди, в някои моменти сигурно са имали чувството, че ни чуват за първи път."

От септември всеки фен ще има възможността да преживее този преоткриващ момент в кариерата на Skunk Anansie в три различни издания - Surround Sound, Blu-ray и CD. Ако искате да поръчате албума предварително, посетете сайта на на групата.

Skunk Ananise завладяха Spirit of Burgas