Suicidal Tendencies, които вече 25 години успяват да се запазят като една от най-автентичните групи на света - създатели на стила Crossover, забиха здраво в столичната зала „Христо Ботев".

Съчетаващи в себе си много различни елементи от типа на  хардкор/пънк/траш, петимата американци снощи доказа, че неслучайно са наречени "Кръстниците на скейт-хардкора".

За тези, които са позабравили - групата е основана през 1982 г. в Калифорния. Единственото име останало от първоначалния състав на групата е легендарният фронтман Mike Muir, известен с прякора Cyco Mike.
През 1983 г. Suicidal Tendencies издават първия си едноименен албум, който с клипа "Instutuionalized" прави бандата най-показваната по MTV хардкор-пънк група.

Suicidal Tendencies е сред най-преуспелите през 90-те години група. "Lights, Camera, Revolution" не само че допринася за златната плоча, но и клипът им на "You Can't Bring Me Down" е една от най-желаните в програмата Headbanger's Ball на Mtv и той е подарък за феновете на екстремната музика.
По време на този албум към групата се присъединява и познатият ни от Metallica Robert Trujillo, чийто фънк стил допринесе доста за развитието на музиката на групата.

Тези здрави американски момчета нанесоха първия си удар в София през 2000 година - това беше и един от първите концерти на голяма група тук и съответно зала „Христо Ботев" се пукаше по шевовете.

Снощи пък софийските хардкор лидери от  Last Hope подгряха публиката с агресивния звук от новият им албум - "Test Of Time", който излезе в началото на Март 2007, както и с добре познатите ни парчета от предишни проекти.

Малко след 22 часа, когато светлините изгаснаха феновете за втори път разбраха смисъла на "Lights, Camera, Revolution".
Фортуната Cyco Mike, който трудно се застоява на едно място, ни помете като за добре дошли с "You Can't Bring Me Down", след което заваляха едно след друго хитови изпълнения от всичките албуми.

Погото в центъра на залата се разрасна и помете част от по-спокойните фенове, които пееха с Mike и компания.

След няколко бързи хита Mike Muir, който обича контакта с феновете, се пошегува, че когато е идвал към залата е видял постера за концерта на  Suicidal до този на George Michael и благодари на феновете, че са в залата с него, а не на стадион „Локомотив".

Последва шеговит едноминутен кавър от песен на George Michael, след който групата призова голяма част от публиката да се качи на сцената.

Това доста затрудни малобройната охрана и организаторите на концерта от „DIGIBATH ENTERPRISES", които бяха безсилни да спрат вълната от фенове.
Купонът на сцената беше доста неконтролируем, но не попречи на групата да докаже още един път, че са професионалисти.

В края на близо двучасовият лайф Suicidal обещаха на феновете си трети концерт след издаването на новия си дългоочакван албум.