Музикантите от The Police се събират отново на 11 февруари, за да открият  връчването на наградите "Грами" в Лос Анджелис.
Сред останалите участници на церемонията са Джъстин Тимбърлейк, Мери Джей Блайдж, Ред хот чили пепърс, Кристина Агилера, Стиви Уондър.

The Police, които са печелили статуетките "Грами" пет пъти, от 23 години не пеят заедно, освен инцидентното им събиране през 2003 г., за да бъдат въведени в Рокендрол залата на славата.
За да отпразнуват събитието, музикантите от The Police - Стинг, Стюърт Коупланд и Анди Самърс - изнесоха малък концерт.

Водачът на групата, Стинг, още преди месец съобщи, че има намерение да събере The Police. Присъствието им на тазгодишните награди "Грами" най-вероятно означава, че имат намерение да осъществят световно турне, за което музикантите от състава вече свирят заедно.
Още повече, че през 2007 г. те отбелязват 30-годишнината от излизането на първия им сингъл "Roxanne".

Стинг, Анди Съмърс и Стюърт Коупланд ще се съберат в студио Лайънс Гейт в канадския град, където ще подготвят турнето си.

Триото The Police, една от култовите групи на 80-те е създадена в Англия през 1977 г.  Последният им студиен албум Synchronisity се появява през 1983 г., и година по-късно съставът се разпада.