Точка на пристигане В новоизлезлия сборник "Точка на пристигане" издателска къща "Квазар" представя както творби на вече утвърдени български фантасти, така и разкази на най-младите творци в тази област.

Въпреки "отнасянето" към поредицата "Българска фантастика 2002", в "Точка на пристигане" място са намерили разкази с по-широк стилистичен обхват. Използвани са елемети от хоръра, фентъзито, научната фантастика, екшън-фантастиката и хибер-пънка.

Сред 22-мата автори се открояват имената на добре известните сред любителите на фантастиката - Пламен Митрев, Елена Павлова и Николай Теллалов. "Създателят" на българския Конън (Пламен Митрев) отново по оригинален път във фентъзито "Нощта на тоталното разбиване" пренася приключенията на своя герой в съвременния свят.

Авторката на първите български книги-игри Елена Павлова проявява носталгичен автобиографизъм в разказа "Да се събудиш днес преди десет години", включен в "Точка на пристигане".

Творческите търсения на младите автори пък ни пренасят в още по-невероятни, фантастични и трудно разбирами светове. Скнадалният разказ на Адриан Лазаровски "Сбъдващия мечти", в които се преплитат елементи от хоръра и психотрилъра, изненадва с отпратки към творчеството на Бодлер, Оруел, както и към митологичните светове.

Впчетление прави и разказът "Нощния град" на Иван Димитров, чиито герои битуват в мрачния свят на кибер-пънка, както и научно-фантастичният разказ на Александър Бакалов -"Кръговрат".

Необикновенни сюжети, невероятни герои, неочквани завършеци и стил очакват почитателите на фантастиката, които изберат "Точка на пристигане", смятат издателите от Квазар". Защото българската книга е неизмеримо по-хубава от преводната, допълват те.