Хари ПотърЗа първите три дни от американската си премиера филмът "Хари Потър и тайната стая" събра рекордните 87.7 милиона долара, съобщи Warner Bros. Pictures.

На първо място в класацията за най-много приходи е излезлият през май "Човекът паяк" (114.8 млн. долара), на второ - първият филм по книгата на Джоан Роулинг, "Хари Потър и философският камък" (90.3 млн. долара), който стана и вторият филм след "Титаник", събрал 1 милиард долара за една година.

Според проучването сред зрителите и мнението на критиците, новият филм за момчето магьосник е по-сполучлив от своя предшественик, заяви Дан Фелман, президент на дистрибуторската мрежа на Warner Bros за Северна Америка. Той смята, че това ще донесе повече приходи от първата серия.

Критиците на "Тайната стая", дори и създателите на филма начело с режисьора Крис Кълъмбъс отбелязват, че картината на филма е доста мрачна, което би привлякло по-възрастната аудитория. Изпълнителят на главната роля Даниел Редклиф заявява, че всеки човек има тъмна страна и е било важно да се покаже това, както и несъвършенствата на Хари.

В момента Warner Bros. готвят заснемането на третия филм по книгата на Джоан Роулинг – “Хари Потър и затворникът от Азкабан”, чиято премиера е насрочена за 2004 година. Негов режисьор ще бъде Алфонсо Куарон, който ще смени досегашния режисьор Крис Кълъмбъс, който ще участва в заснемането като продуцент.