Концертът на W.A.S.P. продължи проклятието, което тегне над организатори и изпълнители през последните дни у нас. Едва ден след слабата организация за концерта на Scorpions, феновете крачиха обнадеждени към следващото шоу, което се състоя снощи в зала Фестивална.

Този път обаче голяма част от пропуските не бяха от страна на организаторите, а от страна и на самата група. Блеки Лоулес и компания стъпиха на родна земя за пети път. Дали защото България вече е рутинна спирка за турнетата на бандата или поради други причини, те съвсем не изпълниха очакванията на близо 4000-ната тълпа от фенове.

Преди това обаче премръзналата публика бе подгряна от родните Bastardolomey, които в стегнат 40-минутен сет успяха да вдъхнат малко свежо настроение в мрачната картина на едва търпим студ и кофти озвучение. От тук натам всичко зависеше от W.A.S.P.

За съжаление, този път късметът отново изигра лоша шега на рок и метъл почитателите. С качването си на сцената и ударната "On Your Knees" за мнозина стана ясно, че членовете на бандата съвсем не са във върхова форма. Въпреки това настроението на българите трудно се помрачава и те приеха с овации следващите хитове - "The Real Me", L.O.V.E. Machine" и "Crazy".

Дългоочакваната "Wild Child" наистина вкара в лудост феновете и сякаш споменатите негативи на вечерта вече не съществуваха. Публиката обаче бе върната бързо на земята с "Babylon's Burning" като им бяха припомнени някои от най-интригуващите политически лидери през 20 век, чийто образи се появиха на трите видео стени, разположени на сцената, за да придават визуално усещане за всяко отделно парче на W.A.S.P.

Обстановката не остана за дълго сериозна и минути по-късно залата бе разтресена до основи от мощната "I Wanna Be Somebody". Блеки я използва и за да осъществи традиционната си игра с публиката, където разделя залата на две половина и ги кара да крещят колкото имат сили. С добро настроение това сложи край на редовния сет на бандата.

Завръщането за бис стана с убийствената "Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)" последвана от мрачната "Heaven's Hung in Black" - посветена на жертвите от Гражданската война в САЩ. Щеше да е твърде неприятно, ако групата се беше разделила така тягостно с най-верните си почитатели и затова те бяха почерпени с жизнерадостната "Blind in Texas".

Без фамилиарничене или настроение и със стегнат сет от 12 парчета, W.A.S.P. сякаш претупаха нещата, но невероятната им харизмата им спаси кожите този път.
Може би това е поредния знак към родните организатори, че е време да разчупят лошия късмет, като вземат и поканят изпълнители, които не гледаме на живо всеки следващ сезон.