Арда приема ЦСКА днес от 13:30 часа в 1/8-финал за Купата на България. Двубоят ще е в Кърджали, а за "армейците" надпреварата е реалистична възможност за трофей този сезон, с оглед изоставането от Лудогорец в първенството.

От друга страна, в Арда са амбицирани да повалят гиганта. Кърджалийци имат няколко проблема с основни играчи, но въпреки това ще играят за резултат. От лагера на домакините може да казват, че срещата за купата е бонус, но действително гледат доста сериозно на двубоя.

Арда (Кърджали) ще домакинства на "Лаута" до края на сезона?

Арда (Кърджали) ще домакинства на "Лаута" до края на сезона?

Новината съобщи президентът на клуба инж. Петър Пешев

В Арда не могат да разчитат и на двамата си централни нападатели. Голмайсторът Радослав Василев е с травма от двубоя с Локо (Пд). Той със сигурност пропуска днешния мач, а е под въпрос и за неделната среща с ЦСКА. В медицинския щаб обаче са оптимисти, че таранът ще е готов за шампионатния двубой.

Арда пуска новия си календар преди мача с ЦСКА

Арда пуска новия си календар преди мача с ЦСКА

Двубоят е на 5 декември

По-тежка е ситуацията с другия нападател - Елиша Сам. Той се е прибрал в Белгия, където е претърпял операция на скъсан менискус. В най-добрия случай таранът ще стартира зимна подготовка наравно с останалите, но е възможно възстановяването му да отнеме и повече от месец.

600 000 лева в Арда при спечелване на Купата

600 000 лева в Арда при спечелване на Купата

Поне 1000 "червени" фена ще атакуват Кърджали в сряда

С травма срещата днес пропуска десният бек Конър Рандъл. Бившият играч на Ливърпул обаче не е безусловен титуляр в последно време, така че неговото отсъствие не е толкова голям проблем.

От друга страна, двубоят може да се окаже ключов за бъдещето на Милош Крушчич начело на ЦСКА. Сърбинът бе назначен като временен вариант до края на годината.

ЦСКА отпътува за Кърджали

ЦСКА отпътува за Кърджали

"Червените" ще останат там до неделя

"Армейците" заминаха вчера следобед с голяма група за Кърджали. Извън сметките останаха само Енрике и Бикел, които няма да играят до края на годината.

Нито един от играчите на Арда не виси с жълти картони преди двубоя днес. Двама от ЦСКА обаче ще пропуснат шампионатния сблъсък с кърджалийци в неделя, ако бъдат санкционирани - Евандро и Тиаго.

Чуждестранни мениджъри ще гледат Али Соу срещу Арда

Чуждестранни мениджъри ще гледат Али Соу срещу Арда

Същото важи и за Деян Лозев