Отборите на Септември и Локомотив (Пловдив) не успяха да излъчат победител в тазвечершния мач-реванш от полуфиналите за Купата на България. Те завършиха при нулев резултат, който обаче нямаше никакво значение за "черно-белите", които се класираха на финал в турнира, след като в първия двубой взеха победа с 4:0.

Тандемът Христо Арангелов - Мариан Христов заложи предимно на млади таланти в тази среща, които показаха доста позитиви, но задачата им наистина бе доста трудна. Въпреки това те успяха да изненадат положително с изявите си.

Време е за реванш: Септември - Локомотив (Пловдив), 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Време е за реванш: Септември - Локомотив (Пловдив), 0:0 (Развой на срещата по минути)

"Смърфовете" се класираха на финала за Купата на България

Столичани бяха доста по-активни от своя съперник през първото полувреме, но безброй пропуски ги разделиха от попадение. В шестата минута, Владимир Николов беше изпуснат от отбраната на "смърфовете" след разиграване в наказателното поле и остана очи в очи с Мартин Луков, но успя само да чукне топката, което позволи на вратаря да отрази удара му. Веднага последва бърза контраатака на гостите. Анте Аралица успя да се освободи от пазача си и от границата на наказателното поле шутира към целта. Топката обаче премина встрани от целта.

В 12-ата минута, Здравко Димитров пусна пас в коридор към връхлитащия към наказателното поле Илия Димитров, който оставаше сам срещу Мартин Луков. За негово нещастие обаче, той се размина с топката и опасността бързо премина.

Снимка 419913

Източник: LAP.bg

Малко след това, Дарко Глишич реши да пробва късмета си с удар от средна дистанция. Той напредна към границата на наказателното поле и шутира малко преди да я достигне, но не успя да затрудни Мартин Луков. До края на полувреме, не последваха нови по-интересни ситуации и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

След подновяването на играта, "черно-белите" най-накрая живнаха. След изпълнение на корнер, Буна скочи над всички в наказателното поле, засичайки топката и пращайки я към вратата. Валентин Галев обаче внимаваше и изби кълбото. В 68-ата минута, Анте Аралица си освободи нужното пространство, освобождавайки се от Георги Стоичков. Хърватинът напредна към наказателното поле, и реши да опита директен обстрел. След силния му шут обаче, топката излезе в аут. 

Две минути по-късно, Георги Русев получи топката и реши да пробва да изненада Мартин Луков с мощен удар от около 25 метра. Вратарят обаче отрази, избивайки топката с една ръка.

Снимка 419914

Източник: LAP.bg

В 75-ата минута, след разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Един Бахтич, който технично преодоля своя персонален пазач и шутира по посока вратата. Само добрата намеса на Валентин Галев предотврати сигурен гол в мрежата на столичани. Шест минути по-късно, Ален Ожболт стреля много опасно от границата на наказателното поле, топката тупна точно пред вратаря на домакините, но той все пак успя да я избие в корнер. 

В 83-ата минута, Борис Галчев изпълни пряк свободен удар от около 25 метра. Ветеранът в редиците на Септември успя да завърти топката покрай стената, но Мартин Луков се справи. Последва опасен удар и на Кристофър Мандианго, който също беше отказан от вратаря.

След това равенство, Локомотив (Пловдив) се класира на финала за Купата на България, като там ще срещне победителя от двойката ЦСКА - Ботев (Пловдив), които играят утре. "Канарчетата" записаха победа с 3:2 в първата среща.

Снимка 419911

Източник: LAP.bg