Стана ясен жребият за осминафиналната фаза от турнира за Купата на България. Безспорно най-голям интерес генерира битката между Левски и Черно море, които вече традиционно се изправят един срещу друг в този етап от надпреварата. "Моряците" имат отлична успеваемост, като в последните си две битки от този турнир, неизменно отстраняваха вековниците. Било то в София или Варна.

Левски разби Спартак (Варна) с 5:1 и е осминафиналист за Купата на България

Левски отнесе Спартак (Вн) за Купата, младок с дебютни голове

"Сините" разбиха "соколите" с 5:1

ЦСКА ще има трудно изпитание за Купата, след като "армейците" ще трябва да гостуват на Арда (Кърджали). Носителят на трофея Локомотив (Пд) пък ще защитава своето отличие срещу представителя на Втора лига - Литекс.

Късмет при жребия определено имаше Лудогорец, който има наглед леката задача да отстрани Септември (София). Турнирът за националното отличие ще ни предложи и регионално дерби между Ботев (Враца) и Кариана (Ерден).

Срещите от 1/8-финалите ще се изиграят съответно на 29, 30 и 31 октомври. До края на 2019 година ще се проведат и 1/4-финалите, като това ще се случи в периода 3-5 декември. Те също ще се решат в един мач. Едва в полуфиналите ще има мачове при разменено гостуване.

ЦСКА победи с 3:0 Локомотив (Горна Оряховица) и е на осминафинал за Купата на България

ЦСКА е на осминафинал за Купата на България след лесен успех над Локомотив (Горна Оряховица)

3:0 за "армейците" - Денис Давидов и Тони Уот с основен принос за важната победа

ЖРЕБИЯТ ЗА ОСМИНАФИНАЛИТЕ:

Ботев (Гълъбово) - Витоша (Бистрица)

Арда (Кърджали) - ЦСКА

Славия - Ботев (Пловдив)

Септември (София) - Лудогорец

Левски - Черно море

Локомотив (Пд) - Литекс

Ботев (Враца) - Кариана (Ерден)

Берое - ЦСКА 1948.