Изтеглена е уникалната печалба от най-богатата лотария на Европа – италианското “Супер Еналото”. Победителят получи рекордната сума от 66 млн. евро.

Това стана, след като за 44 тегления на лотарията никой не можа да уцели шестцифреното число, тъй като вероятността това да стане е едно на около 622 милиона.

Щастливецът, изтеглил най-големия джакпот в историята на Италия, още не е обявен, като може да се окаже, че не е италиански гражданин.

Това е много вероятно, тъй като натрупаните от лотарията пари привлякоха като магнит жителите на съседните на Италия страни. Специално за участие в лотарията в Италия пристигнаха много граждани от Франция, Австрия и Словения, а при положение, че по цяла Италия трескаво се продаваха лотарийни билети, в играта взеха участие и много туристи.

Организаторите на лотарията установиха, че щастливият билет е бил продаден в букмейкърски пункт Corona в района Ведуджу Конклозано, недалеч от Милано, съобщава Би Би Си.

Все още не е известно, дали човекът, спечелил парите, е сам, или, както много често се случва напоследък, са играли група от хора, които трябва да поделят печалбата.

Междувременно някоко италиански организации по защита правата на потребителите се обърнаха към съда с молба да се конфискува джакпотът. Според тях, лотарията "Супер Еналото" е станала хазартно предприятие и във тази връзка тя трябва да попадне под ударите на италианското законодателство за хазартна дейност.

До този момент най-големият джакпот, изтеглен от италианската лотария през 1999 г., съставляваше 44 млн. евро.