Нов туристически продукт "История и здраве" привлича българите в германската провинция Баден- Вюртемберг.

Първите български гости в хотел "Палменвалд Шварцвалд Хоф" в град Фройденщат пристигат на 17 април, въпреки че официално хотелът отваря врати на 17 май.

Сградата е паметник на културата и е на 114 години, а прилежащият парк е разположен на площ от 125 декара. Градът се намира на 75 км. от Страсбург, на 85 км. от Щутгарт и в близост до Базел и Цюрих.

Екстрите на които могат да се любуват българските туристи са различни спа процедури - турска баня, финландска сауна, тепидариум, както и по-модерни забваления. Предлагат се различни еднодневни екскурзии до близки културно исторически забележителности и атракациони. Почитателите на хазарта могат да се впуснат в нощния живот във впечатляващото казино на Баден Баден. Тези, които държат на лечението, могат да се отпуснат в минералните води с доказано лечебни свойства.

Българите, които са готови да се впуснат в това германско приключение, могат да се възползват и от офертите за екскурзия до Щутгарт с посещение на музея на "Мерцедес Бенц" и музея на "Порше".

Удоволствия се предлагат и за дамите, като шопинг тур из "Града на аутлетите" Метсинген или още познат като "Рая на ловците на изгодните сделки" и "Столицата на скъперниците". В огромните магазини са представени стоките на всички водещи световни марки.

Местни кулинарни изкушения , които не трябва да бъдат изпускани, са свинско джоланче с кисело зеле и варени картофи с шпек, торта фламбе и други разнообразни сладкиши с плодове. Всичко това любителите на гурме могат да гарнират с малинова ракия или с някое от шампанизираните бели вина, които могат да бъдат открити във Фройденщат.